Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Termékek Menü

Illóolaj AROMAX Citromos eukaliptuszolaj 10ml

Ár:
1.551 Ft (1.221 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 12.01329
Elérhetőség: Készletről rendelhető
Menny.:darab

Leírás és Paraméterek

A Citromos eukaliptuszolajról bővebben

 

Javasolt alkalmazás

Párologtatásra, bőrápoló olaj készítéséhez rovarcsípés esetén, testápoló olaj készítéséhez.  

Elterjedés, termesztés, előállítás

A citromos eukaliptusz illóolajat a mirtuszfélék családjába (Myrtaceae) tartozó citromos eukaliptusz friss leveleiből és hajátásvégeiből vízgőzdesztillációval állítják elő, 0,5-2%-os hozammal. Az olaj színtelen vagy halványsárga színű, édeskés, balzsamos, citromra emlékeztető.  

Összetétel, minőség

Fő alkotórésze a citronellál (70-85%), mely vegyület mellett citrál és egyéb aldehidek, valamintalkoholok (citronellol, geraniol és izopulegol - valamennyi 5-10%-nyi mennyiségben) találhatók.  

Felhasználás

Az olaj főbb hatásaiként az alábbiak említhetők meg: antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, nyugtató és rovarriasztó. A citromos eukaliptusz olajt az említett hatásai miatt légúti- és mozgásszervi panaszok, bőrfertőzések kezelésére, valamint szúnyogok és más rovarok távoltartására alkalmas készítmények összetevőjeként használják fel, részben aromalámpás párologtatás, részben külsőleg alkalmazható fürdő- és masszázsolajok, illetve egyéb készítmények formájában.

Hasonló termékek

Készletről rendelhető
1.551 Ft (1.221 Ft + ÁFA)
Készletről rendelhető
1.551 Ft (1.221 Ft + ÁFA)
Készletről rendelhető
1.551 Ft (1.221 Ft + ÁFA)